Vitaliseren

De kefir van de Anna Hoeve vitaliseert, reinigt en herstelt. Met andere woorden onze kefir geeft levenskracht: oerkracht!

Ieder mens heeft vele miljarden darmbacteriën, samen worden zij de darmflora genoemd. In de darmflora komen zowel gezonde als ongezonde bacteriën voor. Als je gezond bent is de darmflora in balans. Maar door stress, ziekte, verkeerde voeding-of levensstijl kan deze balans verstoord raken.

Kefir van De Anna Hoeve helpt de darmflora te herstellen en de weerstand te verhogen en ondersteunt het imuunsysteem. De melkzuurbacteriën en de gisten in onze zuivelproducten hebben een positieve uitwerking op je gezondheid. Ze stimuleren de inwendige ecologie en helpen je lichaam te beschermen tegen ziektes als kanker, overgewicht en ontstekingen in het lichaam.

Kefir is een gefermenteerd melkproduct. Door het fermentatieproces worden de normaal nogal moeilijk verteerbare melkeiwitten ‘voorverteerd’ tot kleinere, makkelijk opneembare eenheden. Kefir is daardoor licht verteerbaar. Bovendien bevat dit licht verteerbare eiwit alle essentiële aminozuren in een optimale verhouding. Daarom is kefir een ideale aanvulling op het dieet bij het herstellen van een ziekte.

De rauwe melk die voor de kefir wordt gebruikt is rijk aan vetten, eiwitten, koolhydraten, enzymen en mineralen en geeft op een natuurlijke manier weerstand tegen veel westerse welvaartsziektes.


Vitamines

Kefir is ook rijk aan vitaminen B. Daardoor ondersteunt kefir het zenuwstelsel, het bevordert ons mentale evenwicht, werkt kalmerend bij stress en is slaapbevorderend. Deze B-vitaminen (waaronder biotine) ondersteunen en bevorderen de darmflora waardoor zij bijdragen aan een gezonde huid.


Gezonde vetten

Het gaat hier om de meervoudig onverzadigde vetten omega 3 en omega 6, die het lichaam zelf niet kan aanmaken. Een gezond lichaam zonder overgewicht bestaat voor een derde uit vet. Dit vet is niet alleen nodig voor energie, maar wordt ook gebruikt als bouwstof voor het lichaam.

Wie voldoende natuurlijke vetten binnenkrijgt door de consumptie van onbewerkte producten, zal op een goede manier verzadigd raken en niet geneigd zijn om te veel te eten. In tegenstelling tot verzadigde vetten uit industrieel bewerkt voedsel, zijn gezonde vetten uit rauwe melk juist goed voor je.

Uit onderzoek is gebleken dat de melk van het koeienras fleckvieh een significant hogere gehalte heeft aan kanker remmende vetzuren! Daarom schakelen wij steeds meer over van zwartbont koeien naar fleckvieh.


Mineralen

Doordat wij werken met het natuurlijk kringloopsysteem is de bodem rondom De Anna Hoeve in balans en bevat het veel mineralen en spoorelementen. Hierdoor is ook onze kefir rijk aan mineralen. Mensen dieren en planten gebruiken ongeveer 60 verschillende mineralen als bouwstoffen, voor de aanmaak van vitaminen en om allerlei lichaamsprocessen te laten functioneren.

Bron: Kefir | BioGezond april 2007

Contact

E-mail: info@kefirboerderij-annahoeve.nl

Bel: 0229 201734

Agenda

Zomervakantie 2019

Wegens de schoolvakantie is de Annahoeve, *week 33 – Vrijdag  16 Augustus open – zaterdag 17 augustus gesloten *week 34 – vrijdag 23 Augustus open – zaterdag 24 Augustus gesloten. * week 35 Vanaf vrijdag …

lees meer ›

Lieve zuivelklanten

Lieve zuivelklanten, Graag wil ik iedereen bedanken voor alle lieve woorden, kaartjes, in welke vorm dan ook, na het overlijden van mijn man, en vader Paul Blokker.Het is hartverwarmend om te voelen wat Paul „heeft” …

lees meer ›