Meest gestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur ons dan een mailtje: contact


Is het drinken van rauwe melk veilig?

Ja, doordat wij de kwaliteit van het veevoer en de bodem nauwlettend in de gaten houden, produceren onze koeien rauwe melk, die niet gevaarlijk is voor de gezondheid. In onze melk krijgen salmonella of coli bacteriën geen kans zich te ontwikkelen en hebben goede melkzuurbacteriën de overhand. Deze melkzuurbacteriën hebben een positieve uitwerking op de gezondheid.


Is kefir ook geschikt voor kinderen?

Ja, kefir is een ideale aanvulling van het dieet van opgroeiende kinderen, moeders die borstvoeding geven, ouderen, sporters en mensen met een lage weerstand.


Hoe lang is blijven rauwmelkse producten goed?

Tenminste 12 dagen mits gekoeld bewaard natuurlijk.


Ik heb koemelkallergie, kan ik dan wel rauwe melk drinken?

Omdat een deel van de lactose van de originele melk die voor onze kefir wordt gebruikt door gisten en bacteriën is omgezet tot het lactose-verterende enzym lactase, wordt kefir doorgaans goed verdragen door mensen met een lactose-intolerantie.


Bevat de verpakking van de kefir geen giftige stoffen, zoals bijvoorbeeld Bisfenol A?


Nee de verpakking bevat zeker geen giftige stoffen. Onze kefirfles is gemaakt van polyethyleen, HDPE plastic en is volkomen veilig en zelfs veel beter voor het milieu dan een glazen fles. Voor de productie van glas heb je een temperatuur nodig van meer dan 1000 graden celsius. Wij hebben genoeg aan 230 graden celcius, dus dat kost aanzienlijk minder energie. De glazen flessen moeten iedere keer gecontroleerd worden op breuk en beschadiging en ze moeten gewassen en gespoeld worden. Onze fles kan bij het gescheiden plastic afval en is uitermate geschikt voor hergebruik.

Contact

E-mail: info@kefirboerderij-annahoeve.nl

Bel: 0229 201734

Agenda

Zomervakantie 2019

Wegens de schoolvakantie is de Annahoeve, *week 33 – Vrijdag  16 Augustus open – zaterdag 17 augustus gesloten *week 34 – vrijdag 23 Augustus open – zaterdag 24 Augustus gesloten. * week 35 Vanaf vrijdag …

lees meer ›

Lieve zuivelklanten

Lieve zuivelklanten, Graag wil ik iedereen bedanken voor alle lieve woorden, kaartjes, in welke vorm dan ook, na het overlijden van mijn man, en vader Paul Blokker.Het is hartverwarmend om te voelen wat Paul „heeft” …

lees meer ›