Rauwmelkse producten

Rauwe melk is natuurlijke melk, wat betekent dat het niet is gepasteuriseerd zodat de volledige werking van alle enzymen, vitaminen en mineralen behouden blijft. Rauwe melk bevat van nature bacteriën. Dat zijn gezonde melkzuurbacteriën, die zeer noodzakelijk zijn voor onze gezondheid. Ze hebben een positieve uitwerking op onze inwendige ecologie en dragen bij aan een goede weerstand.

In rauwmelkse producten als kefir zitten veel goede bacteriën. Het gaat hier om melkzuurbacteriën die goed zijn voor de spijsvertering en helpen tegen allerlei westerse welvaartsziektes als overgewicht, hart- en vaatziektes, diabetes en kanker. Bovendien helpen deze bacteriën de spijsvertering te stimuleren.

Rauwe melk is niet bewerkt in de fabriek en is daarom vrij van conserveermiddelen, smaakversterkers, kunstmatige geurstoffen, andere chemische middelen en aspartaam. Omdat de melk rechtstreeks uit de natuur komt, bevat het veel voedzame stoffen zoals vetten, eiwitten, vitaminen, koolhydraten, enzymen en mineralen, die helpen je lichaam en geest vitaal en gezond te houden.

Gepasteuriseerde melk wordt in tegenstelling tot rauwe melk met hitte behandeld om zo bv. de salmonella- of colibacteriën te bestrijden. Het nadeel van pasteurisatie is dat hiermee ook goede bacteriën en voedselenzymen worden gedood en de voedingswaarde daardoor afneemt.

De kwaliteit van rauwe melk is natuurlijk erg belangrijk. In melk die afkomstig is van koeien die natuurlijk voer krijgen, buiten lopen en op gezonde bodem grazen kunnen zich geen salmonella of coli bacteriën ontwikkelen. Doordat wij werken met een natuurlijk landbouwsysteem, waarbij we veel aandacht besteden aan de kwaliteit van het veevoer en de bodem, leveren onze koeien melk die van zeer goede kwaliteit is.

Voor wie elke dag gezond wil zijn, is het daarom belangrijk ook onbewerkt voedsel zoals rauwe melk te nuttigen. Rauwe producten bevatten vitaminen, mineralen en enzymen die absoluut noodzakelijk zijn voor het lichaam.

Lees verder : DE NATUURLIJKE WERKING VAN ONBEWERKT VOEDSEL PDF

Contact

E-mail: info@kefirboerderij-annahoeve.nl

Bel: 0229 201734

Agenda

Zomervakantie 2019

Wegens de schoolvakantie is de Annahoeve, *week 33 – Vrijdag  16 Augustus open – zaterdag 17 augustus gesloten *week 34 – vrijdag 23 Augustus open – zaterdag 24 Augustus gesloten. * week 35 Vanaf vrijdag …

lees meer ›

Lieve zuivelklanten

Lieve zuivelklanten, Graag wil ik iedereen bedanken voor alle lieve woorden, kaartjes, in welke vorm dan ook, na het overlijden van mijn man, en vader Paul Blokker.Het is hartverwarmend om te voelen wat Paul „heeft” …

lees meer ›