Het unieke van de kefir van De Anna Hoeve is dat het ieder seizoen een beetje anders smaakt. Dat komt doordat de melk die wij voor de kefir gebruiken afkomstig is van koeien die een oerdieet krijgen van gras en kruiden. Het voer van de koeien verandert natuurlijk met de seizoenen mee en daardoor smaakt onze kefir in zomer net iets anders dan in de winter.
Lentekefir
In de lente gaan de koeien weer naar buiten, ze krijgen weer zon op hun lijf en eten dan het eerste verse gras, paardenbloemen en madeliefjes. Deze bloemen hebben een reinigende werking waardoor de melk weer reinigende stoffen bevat en rijk is aan vitaminen. Lentekefir heeft dan ook een heldere frisgroene smaak.
Zomerkefir
De koeien zijn in de zomer dag en nacht buiten, krijgen daardoor veel zonlicht en eten veel verschillende verse kruiden en bloemen. De melk is daardoor zeer rijk aan vitamine D. De smaak van zomerkefir is krachtig, uitgegesproken en heeft de smaak van klaver.
Herfstkefir
Door de dauw en de nevel groeit het gras in de herfst erg snel en is dan lekker mals. De herfst zorgt voor melk vol vitamine A en Selenium. Deze versterken de weerstand. Herfstkefir heeft een gerijpte, malse, soepele smaak.
Winterkefir
In de winter eten de koeien kuilgras, hooi en geplette tarwe van eigen grond. In de winter loopt het vetgehalte van de melk op en dat geeft de typische volzachte warme smaak van Winterkefir.