Contact

E-mail: info@kefirboerderij-annahoeve.nl

Bel: 0229 201734


Agenda


Winkel De Anna Hoeve gesloten

Beste klanten, Vanaf 1 mei zijn de deuren van de boerderij winkel gesloten…En maak per direct géén zuivel meer. Deze beslissing valt zwaar, maar is voor nu beter voor mij en mijn gezin. Wij gaan …

lees meer ›


De Anna Hoeve is dit weekend (20, 21 maart) geopend

De Corona-maatregelen liegen er niet om. Maar wij zijn gewoon open hoor! Vrijdag en zaterdagochtend. U kunt er ook voor kiezen te betalen via een betaalverzoek achteraf. We zijn druk bezig een pinapparaat te regelen …

lees meer ›


Postuum eerbetoon Paul Blokker

Zoals de meeste mensen weten, is mijn man, vader van onze 2 kinderen, Paul Blokker in Maart 2014 overleden , A.S. Donderdag 10 September wordt Paul, Postuum geëerd ,door de burgermeester van Medemblik!!!! Wegens GROTE …

lees meer ›


Zondag 21 juni van 12-17 uur op de Annahoeve Open dag

www.lekkernaardeboer.nl Tijdens deze gezellige open dag is onze boerderij voor iedereen te bezichtigen. Er is er een rondleiding waar alles over onze natuurlijke kringloop landbouw wordt verteld en over onze bijen. Voor de kinderen zijn …

lees meer ›


West-Friese-winkeltjesroute

Wij doen deze zomer mee aan de West-Friese-winkeltjesroute! Ontdek de leukste winkeltjes van West-Friesland! Zie www.westfriesewinkeltjes.nl

lees meer ›


Nieuwe uiterste besteldatum!

Vanaf augustus wordt de uiterste besteldatum op zondag 12 uur in de avond i.p.v. woensdag 11 uur. Op deze manier kunnen wij beter inschatten hoeveel kefir er gemaakt moet worden.  

lees meer ›


Lieve zuivelklanten

Lieve zuivelklanten, Graag wil ik iedereen bedanken voor alle lieve woorden, kaartjes, in welke vorm dan ook, na het overlijden van mijn man, en vader Paul Blokker. Het is hartverwarmend om te voelen wat Paul …

lees meer ›Vitaliseren

De kefir van de Anna Hoeve vitaliseert, reinigt en herstelt. Met andere woorden onze kefir geeft levenskracht: oerkracht!

Ieder mens heeft vele miljarden darmbacteriën, samen worden zij de darmflora genoemd. In de darmflora komen zowel gezonde als ongezonde bacteriën voor. Als je gezond bent is de darmflora in balans. Maar door stress, ziekte, verkeerde voeding-of levensstijl kan deze balans verstoord raken.

Kefir van De Anna Hoeve helpt de darmflora te herstellen en de weerstand te verhogen en ondersteunt het imuunsysteem. De melkzuurbacteriën en de gisten in onze zuivelproducten hebben een positieve uitwerking op je gezondheid. Ze stimuleren de inwendige ecologie en helpen je lichaam te beschermen tegen ziektes als kanker, overgewicht en ontstekingen in het lichaam.

Kefir is een gefermenteerd melkproduct. Door het fermentatieproces worden de normaal nogal moeilijk verteerbare melkeiwitten ‘voorverteerd’ tot kleinere, makkelijk opneembare eenheden. Kefir is daardoor licht verteerbaar. Bovendien bevat dit licht verteerbare eiwit alle essentiële aminozuren in een optimale verhouding. Daarom is kefir een ideale aanvulling op het dieet bij het herstellen van een ziekte.

De rauwe melk die voor de kefir wordt gebruikt is rijk aan vetten, eiwitten, koolhydraten, enzymen en mineralen en geeft op een natuurlijke manier weerstand tegen veel westerse welvaartsziektes.


Vitamines

Kefir is ook rijk aan vitaminen B. Daardoor ondersteunt kefir het zenuwstelsel, het bevordert ons mentale evenwicht, werkt kalmerend bij stress en is slaapbevorderend. Deze B-vitaminen (waaronder biotine) ondersteunen en bevorderen de darmflora waardoor zij bijdragen aan een gezonde huid.


Gezonde vetten

Het gaat hier om de meervoudig onverzadigde vetten omega 3 en omega 6, die het lichaam zelf niet kan aanmaken. Een gezond lichaam zonder overgewicht bestaat voor een derde uit vet. Dit vet is niet alleen nodig voor energie, maar wordt ook gebruikt als bouwstof voor het lichaam.

Wie voldoende natuurlijke vetten binnenkrijgt door de consumptie van onbewerkte producten, zal op een goede manier verzadigd raken en niet geneigd zijn om te veel te eten. In tegenstelling tot verzadigde vetten uit industrieel bewerkt voedsel, zijn gezonde vetten uit rauwe melk juist goed voor je.

Uit onderzoek is gebleken dat de melk van het koeienras fleckvieh een significant hogere gehalte heeft aan kanker remmende vetzuren! Daarom schakelen wij steeds meer over van zwartbont koeien naar fleckvieh.


Mineralen

Doordat wij werken met het natuurlijk kringloopsysteem is de bodem rondom De Anna Hoeve in balans en bevat het veel mineralen en spoorelementen. Hierdoor is ook onze kefir rijk aan mineralen. Mensen dieren en planten gebruiken ongeveer 60 verschillende mineralen als bouwstoffen, voor de aanmaak van vitaminen en om allerlei lichaamsprocessen te laten functioneren.

Bron: Kefir | BioGezond april 2007


volg ons opmail thismail this